15 Nisan 2010 Perşembe

İstanbul tanbura doyacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda 3-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan 66. Uluslararası İstanbul Tanbur Festivali, müzikseverleri zengin içerikli bir programla karşılıyor.

Festival programı dün Bakırköy Ruh Sinir Hastanesi Mazhar Osman toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıya İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Görkem, Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı İ.Sinan Güloksuz ve İstanbul Tanbur Festivali Direktörü Cengiz Dayan katıldılar.

Zengin program

Dündar Görkem festivalin tanbur severlere bu yıl, 40 yıla yaklaşan tecrübenin getirdiği olgunluk ve yenilikçi yaklaşımla hazırlanan zengin bir program sunduğuna dikkat çekerek, “Festival gelenekten beslenirken yeni yeteneklere ve genç tanburilere de yer veriyor. Türkiye ve yurtdışından sanatçıları yaratıcı projelerde bir araya getiriyor, tanburun önde gelen isimlerini İstanbullularla buluşturuyor” dedi. Cengiz Dayan ise “Tüm gözlerin İstanbul’a çevrildiği bu dönemde festival, 2010’a yakışır zengin bir programı sanatseverlere sunacak” diye konuştu.

600’ü aşkın sanatçı

Festival, 3 Haziran’da Aya İrini Müzesi’nde Tanburi Bahri Bey in vereceği açılış konseriyle başlayacak. Konserde festivalin Onur Ödülü’ne layık görülen büyük bestekar ilk olarak “Sürmelim” adlı orkestra süiti seslendirilecek. 600’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak olan festivalin öne çıkan isimleri ise yaşayan en önemli bestecilerden Tanburi Mustafa Bey, keman dünyasının önemli ismi Saygın Bey (konuk sanatçı) ve saygınlığı ününe eşdeğer Yozgat Filarmoni Orkestrası! Aya İrini Müzesi, Çapa Tıp Fakültesi, Arkeoloji Müzesi, Çinili Köşk, Süreyya Operası ve Haliç Kongre Merkezi’nde izlenebilecek olan konserlerin bilet fiyatları 20 TL ila 300 TL arasında değişiyor. 17 Nisan’da satışa çıkacak olan biletler, Biletix satış noktaları ve İKSV merkezinden satın alınabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder