27 Nisan 2010 Salı

Tanburi Bahri Bey Açıkhava Konserinde uyardı."Hava ısınıyor, kene mevsimi açılıyor,kene ye dikkat!!"


Tanburi Bahri Bey maslak park ormanda verdiği açıkhava konserinde sevenlerini kene tehdidine karşı uyardı."Havaların ısınmasıyla Kırım-Kongo Karamalı Ateşi (KKKA) hastalığının taşıyıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler aktif hale geldi "

Bahri Bey hastalıktan korunmak için Özellikle tarla, bağ, konser alanları,bahçe ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmesi, pantolon paçalarının çorapların içerisine sokulması ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Tanburi Bahri Bey şöyle devam etti;
"Kene yönünden tarla, bağ, bahçe ve piknik alanları gibi riskli yerlerden dönüldüğünde, mekanda bulunan herkesin kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası dahil vücudunda kene olup olmadığını kontrol etmesi, kene tutunmuşsa hiç vakit kaybetmeden, çıplak elinen dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak çıkarılması gerekiyor. Kenenin çıkarıldıktan sonra, güzel bir sabun unan varsa hacı şakir kullanılarak bol suylan ovması, kişinin keneyi kendisinin çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerekiyor. Kene ne kadar erken çıkarılırsa, hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağının unutulmaması gerekiyor." diye ekledi.
Konuşmasında keneye dair zoolojik ve zirai bilgileri de biz sevenlerinden esirgemeyen Tanburi
" Hastalığa neden olan mikrobun taşıyıcısı ve bulaştırıcısı olan kenelerin, uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlar olduğu, vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan kenelerin kesinlikle çıplak elle öldürülmemesi ve patlatılmaması gerektiği vurgulanıyor.
Keneler üzerine sigara basılması, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökülmesi kenenin kasılmasına neden olduğu için vücudundaki içeriğin kanını emdiği kişiye aktarmasına yol açıyor ,akıllı olmak lazım ,sağlam tehlikeli hayvanlar yawww diye sözlerini noktaladı...

Konsere pantolunun paçalarını çoraplarının içine sokarak çıkan sanatçının kene korkusu gözlerinden okunuyordu.

3 yorum:

  1. bahri bey 13-a polikliniğinde kene çıkarmaya başlamış,hastalarına ve sevenlerine duyurulur..

    YanıtlaSil
  2. lütfen birisi yardımcı olsun...bulamıyoruz bu poliklinikleri...ordan oraya gidip duruyoruz...

    YanıtlaSil
  3. güya 13 tane ama birini bile bulamadık...

    YanıtlaSil