12 Nisan 2010 Pazartesi

Tanburi bahri beyden anlamlı ziyaret

Yaklaşık 1 sene önce iskemik CVH geçirerek yatağa mahkum olan büyük ses sanatçısı Müzeyyan Senar'a tanburi bahri beyden geçmiş olsun ziyareti ...
Kolay değil tabi ki bir ömür boyu aynı sahnenin tozunu yut,milyonları beraber kah hüzünlendir, kah coştur.O turneden o turneye anadoluyu dolaş,Notalarla olan bu yolculukta birbirine sırdaşlık et yarenlik et..

İşte bu iki eski dost iki müzik erbabı ,alınyazıları notalarla yazılmış,kaderleri peşrevlerle saz semaileri ile çizilmiş iki yürekli insanı birarada görüntüledi kameralarımız..
Günlerden 11 nisan pazar, müzeyyen senarın yattığı hastanenin kapısında karşılaştık bahri beyle. İnsanlara vefanın sadece istanbulda eski bir semt adı olmadığını kanıtlar gibiydi bakışları.. Elinde tanburunuda görünce anlamıştık zaten.. Eski dostunu hasta yatağında ziyarete gelmiş.... Her zamanki gibi mağrur,alçak gönüllü ve mütevazi, bir demet karanfil, bir kolonya bir de dimes kayısılı meyve suyunu almış, nöbet ertesi yorgunluğuna da meydan okuyarak sabahın erken saatlerinde hastanenin kapısına dikilmişti.

Kameralarımıza gülümsedi ve bizleri kırmıyarak ziyareti görüntüleme isteğimize kibarca hayhay deyiverdi.5. kat 66 nolu odaya çıktık derken, iki eski dostun karşılaşmasıyla duygu dolu anlara tanıklık etti 66 no lu oda , hele birde tanburi bahri beyin tanburunu eline alıp Dügah perdesi üzerindeki Uşşak 4'lüsüne Neva perdesinde Buselik 5'lisinin eklenmesi ile yaptığı muhayyerkurdi makamlı yeni bestesini çalması gözyaşlarını sel gibi akıttı.

Derken Tanburi bahri beyi her ne kadar müzikşinas bi insan olsada tıbbi bilgi ve birikiminin etkisinde kalarak hasta dosyasını ve orderını incelerken yakaladık,"böyle order mı olur yawww" şeklindeki sitemi ise hastane doktorlarınaydı kendisinin.
Birkez daha Tanburi bahri beyin sevginin vefanın ümidin insanı olduğunu görmek, yılllar süren dostlukların bir kağıt peçete gibi bir anda savrulduğu günümüz Türkiyesinde menfaatten ve riyadan uzak bu denli iletişimleri sürdürmesi onun musiki dünyasında bu denli sevilmesinin nedeninin kapılarını aralıyor gibiydi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder