27 Nisan 2010 Salı

Türk Bilimadamının Başarısı

Ön planda sanatçı kimliğiyle tanınan Doktor İsmail SG bir süre önce bilimsel çalışmalar için İngiltere' ye gitmişti. Ayağının tozu ile çalışmalarına başlayan Dr İsmail SG emeğinin meyvesini yavaş yavaş almaya başladı.Bipolar bozukluk için şüphenilen bir gen bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştıran ünlü sanatçı tesadüfen göbek kaşıma genini buldu. Ünlü sanatçı bu tesadüfü "neye niyet neye kısmet" sözünün çok iyi açıkladığını fakatbilimde böyle durumların hiçte azımsanmayacak derecede olduğunu, bir çok ünlü buluşun bu şekilde olduğunu örnekler vererek çok neşeli bir ortamda açıkladı.
Trinükleotid Tekrar Sayısı Çok Önemli

Ünlü sanatçı İsmail SG 22q11 bölgesinde bulunan GKG'nin (göbek kaşıma geni) normal insanlarda 5-50 adet CGT tekrarı içerdiği bunun 150' ye kadar premutasyon olarak kabul edildiği 200 den fazla CGT tekrarı olduğunda ise sanki uyuz hastalığına yakalanırcasına göbek ve çevresinin kaşındığını pseudoscabies sendromunun görüldüğü ifade etti. Bu sendromun diğer belirtileri arasında hipertimik mizaç ve gevezelik öne çıkmakta. İsmail SG ve diğer bilimadamları pseudoscabies sendromu ve bipolar bozukluğun beraber görülmesinin beklenenden sık olduğu ve bu durumun akıllara pseudoscabies sendromu bipolar bozukluğun bir endofenotipi midir? sorusunu getirmekte olduğunu ifade ettiler. (endofenotipi bize defaatle anlattılar ama biz anlayamadık meraklısı araştırır.)

Psikiyatri Genetiğinin Önü Açık

Ünlü sanatçı İsmail SG İngiltere' den memlekete seslenmeyide ihmal etmedi. Türk insanı zekidir diyen ünlü sanatçı Psikiyatri genetiğinin ise önünün çok açık olduğunu, bu konuda cevaplanmayı bekleyen çok fazla sayıda sorunun bulunduğu ve Türkiye' deki işsizlerin bu konular ile ilgilenmesi durumunda Türkiye' deki işsizliğin yarı yarıya azalacağını en kalbi duygularla dile getirdi. Tahminin velev ki yanlış çıkması durumunda ise işsizliğe çözüm olmasada genetik çalışma yapmanın hiç te kötü bir şey olmayacağını belirtti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder