22 Nisan 2010 Perşembe

Ünlü filozof Dr. Cengiz Dayanın beklenen kitabı "Sövmeye Övgü" tüm kitapçılarda


Ünlü filozof Dr. Cengiz Dayanın beklenen kitabı "Sövmeye Övgü" Us kitapevinin cogito dizisinden yayınlandı. Ünlü yazar sövmeyi çoğu zaman insanın kendi içine yoğunlaşmasını sağlayan bir dönemeç olarak açıklayıp aceleci dünyamızda sövmek bir nostalji veya direniş biçimi değil, dünyaya bir nevi açılım olarak tanımlıyor. Tam olarak sövmek, dünyanın uçsuz bucaksızlığını bedenin oranlarına indirger diyen yazar kitapta kentin bedeni, hayvanlar, adlar, adanalıyım, sövmenin tinsellikleri başlıkları ile sövmenin bütün yönlerini irdeliyor.
Kitapta yer yer Rousseau, Nietzsche, Heidegger' den alıntılar yapan yazar sövmek fiilinin felsefesi üzerinde dururken okuyucularına sürekli olarak mizahın gelişmiş bir savunma mekanizması olduğunu da hatırlatıyor ve dertlerimizden nasıl kurtulabileceğimize yönelik ip uçlarını okuyucularından esirgemiyor

3 yorum:

  1. Üstadımız 30 nisan cuma günü düşünen adam heykeli önündeki havuza kurulacak olan platformda okuyucularıyla buluşup yeni kitabını imzalayacak ve bugüne kadar duyulmamış sövme biçimlerinden 1-2 adet örneği canlı performans olarak sergileyecek.

    YanıtlaSil
  2. yawwww sen nası adamsın yaaaa....

    YanıtlaSil