14 Nisan 2010 Çarşamba

New York’tan açılım mesajı


Yeni albümü Sürmelimin tanıtım turnesi için çıktığı turne kapsamında New York'ta konser veren TANBURİ BAHRİ bey izleyenleri büyüledi. Konseri esprileriyle de süsleyen Bahri beyden bir de açılım mesajı geldi. Tanburi,"Bir veri yok elimizde, bir insanı başka bir insandan üstün tutmak için" dedi
Tanburi Bahri Beyin Amerika konserleri sürüyor. Washington'dan sonra New York'taki ünlü Carneige Konser Salonu'nda dinleyicilerin karşısına çıkan Tanburi , yaptığı espirilerle de yine dikkati çekti. Bahri, Türkiye'deki açılım süreçlerine de değinerek, "Bir veri yok elimizde, bir insanı başka bir insandan üstün tutmak için" deyince büyük alkış aldı. Ünlü besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu ile orkestrasının eşlik ettiği Tanburi Bahri Bey, konsere beyaz renkli bir smokin ile çıktı. Konsere son albümüne adını veren bestelerinden Sürmelim ile başlayan Tanburiyi, aralarında Amerikalıların da bulunduğu 3 bine yakın müziksever izledi. Sevilen şarkılarını söyleyen sanatçıya ya özellikle "hay aksi" adlı şarkıda birçok dinleyici eşlik etti.

Esprilerle güldürdü

Sahnede espri yeteneğini de sergileyen, kendi özel yaşamından anıları esprili bir dille konser salonundakilerle paylaşan Tanburi Bahri Bey, izleyenleri güldürdü. Bahri Bey, Türkiye’deki açılımlara da gönderme yaptı. 'Roman Açılımı'na verdiği desteği, kendine özgü esprileri ve anılarıyla süsleyen Tanburi'nin, “Hiçbir veri yok elimizde, bir insanı başka bir insandan üstün tutmak için” sözleri uzun süre alkışlandı. Konserinin ikinci yarısında, siyah bir smokin giyen bahri Bey, son şarkısı ayrıcada ilk klibini çekeceği hiti ‘Ulan hepinizi tabi tabi' ile büyük alkış topladı.

Konseri izleyenler arasında BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Dündar Görkem, eşi Lale Apakan, New York Başkonsolosu İsmail Sinan Gülöksüz ve kayınbiraderi Saygın Sarı ile sanatçı Meltem Cumbul da vardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder